Workshop: Zonsondergang

Stap 1:

Het allereerste begin van het schilderij is je voorstelling schetsmatig op het doek te zetten, het zoeken naar de juiste kleuren, en goed na denken, wat voor sfeer je in het schilderij wil weergeven.

Stap 2:

Ik heb besloten deze zonsondergang in warme tinten te schilderen, dus werken met de kleuren geel, rood, groen, paars, om de juiste kleurnuances te creëren.

Stap 3:

Ik ben gestart met het schilderen van de achtergrond, de kleuren van de lucht, zon, en de bomen in de verte, het is goed opletten om de kleuren mooi te laten overvloeien, en goed op licht en donker verhoudingen te letten, dit om diepte in het schilderij te creëren.

Stap 4:

De achtergrond is nu klaar, ik ga nu verder met het landweggetje op de voorgrond, dit mooie felle kleuren gegeven, zodat het er mooi uitspringt, nog niet helemaal tevreden met de kleur geel van de buitenste ring in de achtergrond, dus grijs eroverheen, zodat ik het later in de juiste kleur geel kan schilderen.

Stap 5:

Nu de laatste handelingen aan het schilderij, de juiste kleur geel gevonden, en alles met een kritisch oog nagelopen. Het resultaat is een schilderij met warme uitstraling.